• Rodičovské združenie

          • Gymnázium Partizánske pozýva rodičov na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v utorok 16. apríla 2024 od 16:00 h v jednotlivých triedach. V prípade, že sa nemôžete združenia zúčastniť, kontaktujte triedneho učiteľa prostredníctvom Edupage.

            Po skončení bude nasledovať stretnutie Rady rodičov o 17. hodine (odborná učebňa geografie) a o 18. hodine stretnutie Rady školy (zborovňa).

          • Prezentačný večer GymPE

          • Študenti Gymnázia Partizánske sa spolu so svojimi pedagógmi každoročne tešia na príležitosť privítať v priestoroch školy budúcich záujemcov o štúdium, či už deviatakov alebo piatakov a ich rodičov.

             

            Tento rok sa stretneme v piatok 1. marca 2024 od 16.00 do 19:00 v priestoroch našej školy.

            Predstavíme Vám školu, jej priestory a život v nej. Navštíviť budete môcť učebne  humanitných predmetov (dejepis, geografia, občianska náuka), prírodovedných predmetov (matematika, chémia, biológia, fyzika a informatika), nebudú chýbať jazyky (slovenčina, angličtina, nemčina a francúzština). Samozrejme, neobídeme ani telocvičňu. Okrem toho všetkého pre Vás pripravujeme ukážky prijímacích testov, možnosť prihlásiť sa na prípravné kurzy. A ukážeme Vám, kam môžete v rámci programu Erazmus+ vycestovať už v budúcom roku ako náš žiak.

            Ak budete mať záujem, sprevádzať Vás budú naši študenti. Pozývame Vás a Vašich rodičov pozrieť sa, čo robí Gymnázium Partizánske zaujímavým a podnetným miestom.

          • Nové číslo časopisu so staronovým názvom

          • GYMNAZISTA - tak sa volal časopis našej školy pred mnohými rokmi. Vychádzal pravidelne v tlačenej forme. S nástupom internetu a webových stránok ustúpil do zabudnutia, ale vlani sme pokusne vydali dve čísla nazvané jednoducho Newsletter. V tomto školskom roku prichádzame s prvým číslom pod pôvodným názvom, v ktorom na 24 stranách mapujeme život na našej škole za prvý polrok tohto školského roka.

            Digitálnu (PDF) verziu si môžete stiahnuť priamo do mobilu, tabletu, či počítača, v priestoroch školy bude k nahliadnutiu aj niekoľko vytlačených kusov.

            Veľmi nás teší, že Gymnazista nie je dielom len úzkeho tímu ľudí, ale svojimi príspevkami sa na jeho konečnej podobe podieľalo viacero študentov a učiteľov.
            Príjemné čítanie!

          • Prípravné kurzy pre záujemcov o štúdium

          • Gymnázium Partizánske aj v tomto roku ponúka záujemcom o štúdium prípravné kurzy z predmetov, z ktorých sa vykonávajú prijímacie skúšky (matematika, slovenský jazyk a literatúra).

            Kurzy začínajú v marci, presný rozpis jednotlivých hodín ako aj prihlasovací formulár nájdete na www.gympe.sk

             

          • Zelená Európa - naša zelená škola

          • Záverečná online konferencia

            Gymnázium Partizánske sa úspešne zapojilo do výzvy Ministerstva životného prostredia SR ako správcu programu SK-Klíma "Zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy (SK-Klíma)" a v roku 2021 získalo financie z Nórskych grantov, Štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

            Tento projekt sa postupne blíži k záveru a my Vás chceme pozvať na sledovanie záverečnej online konferencie. Tá sa uskutoční v stredu 22. novembra 2023 o 11. hodine prostredníctvom Google Meet. Počas konferencie verejnosti predstavíme výsledky jednotlivých aktivít. Online konferencia bude sprístupnená iba osobám prihláseným cez registračný formulár do 21.11.2023.

            Žiaci a učitelia Gymnázia Partizánske sa registrovať nemusia.

          • Študentská latka

          • XXVI. ročník pretekov v skoku do výšky

            Pri príležitosti osláv Dňa študentstva a výročia Nežnej revolúcie organizuje Gymnázium Partizánske už dvadsiaty šiestykrát preteky v skoku do výšky.
            Telocvičňa školy po roku opäť privíta mladé skokanky a mladých skokanov zo základných a stredných škôl vo veku od 15 do 19 rokov, aby si zmerali svoje sily nad latkou. Elektronické prihlasovanie je otvorené až do stredy 15. novembra (15:00 h). Prezentácia začína vo štvrtok 16.11. o 7:40h a samotné preteky po slávnostnom otvorení o 9. hodine.
            Žiaci Gymnázia Partizánske sa môžu prihlásiť u svojich učitaľov TŠV. Kompletné propozície nájdete na stránke www.gympe.sk.

          • Súťaž v anglickom jazyku klope na dvere

          • Prihlasovanie do 16. edície celomestskej súťaže v anglickom jazyku "ENGLISH LANGUAGE COMPETITION" je spustené. Opäť otvárame dve vekové kategórie pre žiakov základných a stredných škôl. Informácie nájdeš na webe www.gympe.sk alebo u svojho učiteľa angličtiny. Alebo zober mobil a oskenuj QR kód.

            Prihlás sa a vyhraj parádne ceny! Tešíme sa na teba!

          • Rodičovské združenie

          • Gymnázium Partizánske pozýva rodičov na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 18. septembra 2023 od 16:00 h v jednotlivých triedach. Účasť rodičov je nutná. V prípade, že sa nemôžete združenia zúčastniť, kontaktujte triedneho učiteľa prostredníctvom Edupage.

            Po skončení bude nasledovať stretnutie Rady rodičov o 17. hodine (odborná učebňa geografie) a o 18. hodine stretnutie Rady školy (zborovňa). 

            Zároveň upozorňujeme na prebiehajúce viaceré rekonštrukcie ciest v okolí školy. Námestie SNP v smere od centra mesta ku kostolu je kompletne uzavreté pre dopravu aj pre peších. Ulice Komenského a Strojárenská sú obojsmerné, slepé a prístupné len od Škultétyho ulice. Veľmi ťažko sa v nich otáča. Preto Vás prosíme, aby ste podľa možnosti zaparkovali v iných lokalitách a do školy prišli pešo.

            eduresized_2023-09-vstup-do-skoly.jpg

             

          • Záujmové krúžky

          • Gymnázium zverejňuje ponuku záujmových krúžkov pre tento školský rok. Nájdete ju v Menu > Vyučovanie > Záujmové krúžky

          • Otvorenie školského roka 2023/24

          • Vážení učitelia, vážení rodičia, milí žiaci!

            Pomaly sa blíži koniec prázdnin. Určite ste si dobre oddýchli a načerpali síl a energiu pre ďalšiu prácu a štúdium. V škole sa dokončievajú niektoré novinky, postupne sa pripravujú učebne a ďalšie školské priestory na začiatok ďalšieho školského roka.

            Nový školský rok 2023/24 slávnostne otvoríme spoločným stretnutím všetkých tried v pondelok 4. septembra 2022 o 8:00 na nádvorí školy. Po otvorení sa žiaci v sprievode triednych učiteľov presunú do svojich tried, kde bude prebiehať ďalší program. V prípade nepriaznivého počasia sa začne v jednotlivých triedach.

            Zároveň upozorňujeme na prebiehajúce viaceré rekonštrukcie ciest v okolí školy. Námestie SNP v smere od centra mesta ku kostolu je kompletne uzavreté pre dopravu aj pre peších. Ulice Komenského a Strojárenská sú obojsmerné, slepé a prístupné len od Škultétyho ulice. Veľmi ťažko sa v nich otáča. Preto Vás prosíme, aby ste podľa možnosti do týchto ciest nevchádzali a aby žiaci prišli do školy s dostatočným predstihom.

            Prajeme vám všetkým úspešný štart!

            ČERVENÁ - uzatvorené Námestie SNP vrátane prechodových chodníkov v Parku J.A.Baťu
            RUŽOVÁ - slepé ulice Komenského a Strojárenská
            ZELENÁ - prístupové cesty pre peších

          • Webinár - Architektúra a dizajn

          • ďalšie zo série online rozprávaní o štúdiu vybraných študijných odborov na vysokých školách

            Pozývame vás na ďalší webinár, v ktorých naši bývalí študenti predstavujú rôzne študijné odbory a vysoké školy na Slovensku i v zahraničí. Vo štvrtok 20. apríla 2023 o 16:30h privítame šiestačky Martinu Kováčovú a Kristínu Čangelovú a druháka Ondreja Kováča, ktorí študujú architektúru a dizajn.
            Pripojte sa cez GoogleMeet. Tešíme sa na stretnutie!

          • Rodičovské združenie

          • ... Rodičovská rada, Rada školy

            Gymnázium Partizánske pozýva rodičov na RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE, ktoré sa uskutoční v pondelok 17. apríla 2023 so začiatkom o 16. hodine. Učiteľov, ktorí nie sú triedni, nájdete v čase združenia ich kabinetoch. V prípade, že sa rodičovského združenia nemôžete zúčastniť, môžete kontaktovať triedneho učiteľa alebo ostatných vyučujúcich individuálne.

            Po skončení sa koná zasadnutie Rady rodičov (17:00h, učebňa geografie) a po ňom zasadnutie Rady školy (18:00, učebňa geografie).

          • Druhé číslo Newslettra

          • Druhý tohtoročný prehľad udalostí, aktivít a úspechov žiakov našej školy

            Aj v druhej časti I. polroka sme absolvovali množstvo ďalších zaujímavých aktivít na pôde školy aj mimo nej. Nazbierali sme veľa materiálu pre ďalšie vydanie tohto spravodaja a patrí veľké poďakovanie všetkým učiteľom a žiakom, ktorí sa na jeho tvorbe podieľali.

            Či už v rukách držíte mobil, či tablet, alebo tlačenú verziu, pohodlne sa usaďte a preskúmajte, čo nás za posledné tri mesiace stretlo.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Pridajme sa spoločne do celoslovenskej zbierky

            Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Potešme tieto Vianoce osamelých seniorov, ktorí nečakajú od nikoho darček. Vyčarme tak úsmev na tvári a zahrejme pri srdci nezištným činom.
            1 trieda – max. 2 krabice – 1 pre babičku, 1 pre deduška

            Čo mám zabaliť do krabičky?

            • niečo teplé (čaj, káva, cappuccino, horúca čokoláda...),
            • niečo sladké (keksík, perníčky, DIA keksy, ovocné detské taštičky, džem, mäkké sušené ovocie...),
            • niečo slané (praclíky, chrumky, macesy...),
            • niečo voňavé (sprchovací gél, telové mlieko, šampón, tekuté mydlo, vlhčené obrúsky, toaletná voda, parfum...),
            • niečo na seba (teplé ponožky, rukavice, papučky, tielko, čiapka, malý uteráčik...),
            • niečo na čítanie (krížovky, knihy s pozitívnou/duchovnou tematikou, vlastnoručný list...),
            • a niečo pre potešenie (kresby od detí, drobná vianočná dekorácia, nevypísaná pohľadnica s nalepenou známkou, náramok na ruku, šálka...)

            Čo do krabičiek nebaliť?
            Prosíme, aby ste do krabičiek nebalili: použité alebo špinavé veci, otvorené potraviny alebo potraviny po záručnej dobe, čerstvé potraviny a ovocie, trvanlivé potraviny, veci do mikrovlnky, špecifický kus oblečenia (majte na pamäti, že nemusíte odhadnúť veľkosť), sviečky, zapaľovače, čistiace prostriedky, lieky, alkohol, šumivé rozpustné tablety do vody, ostré predmety, zbytočnosti, ktoré vám doma zavadzajú a potrebujete sa ich zbaviť.

            Krabice môžete nosiť do piatka 2.12.2022 do kabinetu školskej psychologičky.

            Informácie o celoslovenskej akcii, ktorú založila naša bývalá žiačka Janka Galatová (Zifčáková), nájdete na stránke www.kolkolasky.sk.

          • Rodičovské združenie

          • Pozývame Vás na riadne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 21. novembra 2022 o 16. hodine v kmeňových učebniach jednotlivých tried.
            Rodičia, ktorí sa združenia nemôžu zúčastniť, kontaktujú triedneho učiteľa telefonicky alebo iným spôsobom.

          • SWAP + WORKSHOP: Ž(š)iť sa dá aj ekologickejšie

          • V stredu 23. novembra 2022 pripravujeme pr našu školu hneď dve súvisiace aktivity.

            SWAP - aktuálny ekologický trend vo svete

            Zapoj sa aj ty do SWAPu čím skôr! Daj aj ty druhú šancu veciam, ktoré nepotrebuješ a staň sa eko zmýšľajúcim študentom. Dones čo nepotrebuješ a odnes si, čo potrebuješ. Ak chceš vedieť viac a zapojiť sa, všetky pravidlá SWAPu nájdeš na plagáte.

            Workshop: Ž(š)iť sa dá aj ekologickejšie

            Naučíš sa základy šitia na šijacom stroji a pozrieš si tvorbu talentovanej žiačky Beáty Filovej zo VII.D. Popritom uvidíš výstavu šijacích strojov, ktoré sa používali v minulosti a dnes, recyklovaný nábytok, ktorý dostal druhú šancu na život. Vypočuješ si prednášku o tzv. rýchlej móde (fast fashion) a aktuálnych eko trendoch od občianskeho združenia Fabrika umenia.

            Na workshop sa prihlásiš zapísaním svojho mena na zoznam, ktorí visí na nástenke pred dverami p. zástupkyne. Veci, ktoré zostanú po SWAPe, pôjdu charitatívnej organizácii Orchidea Bošany a knihy na zriadenie čitárne v našej škole.

          • Stiahni si PDF: Newsletter Gymnázia Partizánske

          • Októbrové PDF vydanie prehľadu toho, čo sme od začiatku tohto školského roka absolvovali

            Milí žiaci, rodičia, vážené kolegyne, kolegovia a milí náhodní návštevníci našej stránky!
            Ponúkame vám čerstvý prehľad toho, čo sa v našej škole udialo za prvé dva mesiace školského roka 2022/23. A veru toho bolo neúrekom. Prezrite si 16 strán plných slova a obrazu, ktoré zachytávajú pestrú paletu aktivít našich žiakov.

          • Európsky deň jazykov

          • ... v súťaživom aj tvorivom duchu

            26. september – Európsky deň jazykov – oslávili gymnazisti súťažením. Zástupcovia jednotlivých tried 4-ročného gymnázia a 5. – 8. ročníka 8-ročného gymnázia si zmerali sily v kvíze zameranom na vedomosti o európskych krajinách a ich jazykoch. Viaceré triedy si v kvíze počínali výborne, dokonca držali krok s učiteľským tímom, ktorý sa zápolenia zúčastnil tiež. Nakoniec sa v kvalitnom finále podarilo zvíťaziť maturantskému tímu zo IV.B.

            Ani prvé štyri ročníky 8-ročného gymnázia nezaháľali – po mini jazykovom kvíze na zahriatie prevládol skôr tvorivý duch a študenti v skupinách vyrábali projekty o rôznych európskych krajinách, ktoré potom odprezentovali pred svojimi spolužiakmi.

            Fotogaléria na www.gympe.sk (bude doplnená fotkami z aktivít mladších gymnazistov)

          • Webinár: Z gymnázia na Oxford

          • Aj v tomto školskom roku pripravujeme sériu webinárov, ktorých cieľom je priblížiť žiakom našej školy štúdium a prácu v mnohých školách, odboroch a zamestnaniach. Už v utorok 18. októbra vás pozývame na prvé tohtoročné online stretnutie, ktorého hosťom bude Paulina Vicenová. Naša bývalá žiačka je v súčasnosti študentkou prestížnej Oxford University v Anglicku.

            Link na prihlásenie pre záujemcov z radov žiakov a rodičov bol odoslaný prostredníctvom správy cez Edupage.

          • Zber papiera - priebežné výsledky

          • k 30.9.2022

            Isto viete, že v týchto dňoch prebieha zber papiera. po prvých troch dňoch jasne vedie 3.A, no nájdu sa aj triedy, ktoré sa ešte vôbec nezapojili. Zber prebieha ešte v pondelok a utorok popoludní (13:30 - 16:30 h)
            Zbiera sa iba papier. Celkovo sme zatiaľ spolu s CZŠ nazbierali necelých 3,7 tony. Viac ako polovica kontajnera však zíva prázdnotou...