• Celomestská súťaž v anglickom jazyku

          • 15. ročník

            Gymnázium Partizánske vhlsuje 15. ročník celomestskej súťaže v anglickom jazyku ENGLISH LANGUAGE COMPETITION 2022. Súťaž je rozdelená do dvoch vekových kategórií - juniori (žiaci ZŠ a 8-ročného gymnázia) a seniori (žiaci stredných škôl) a pozostáva z troch kôl.

            Prihlášky a podmienky súťaže nájdeš na www.gympe.sk, alebo u svojho učiteľa angličtiny. Prihlás sa a vyhraj jednu z parádnych cien! Uzávierka prihlášok je 30. septembra 2022, výsledky budú známe v januári 2023.

          • Rodičovské združenie

          • Milí rodičia!
            Pozývame vás na úvodné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 12. septembra 2022 o 16. hodine v kmeňových učebniach jednotlivých tried. V prípade, že sa združenia nemôžete zúčastniť, kontaktujte triedneho učiteľa.
            Po skončení rodičovského združenia sa uskutoční zasadnutie Rodičovskej rady (17:00) a Rady školy (18:00).
            Tešíme sa na stretnutie s Vami !

             

          • Otvorenie školského roka 2022/23

          • edit 25.8.2022, 10:00h

            Vážení učitelia, milí žiaci!

            Pomaly sa blíži koniec prázdnin. Určite ste si dobre oddýchli a načerpali síl a energiu pre ďalšiu prácu a štúdium. V škole sa dokončievajú niektoré novinky, postupne sa pripravujú učebne a ďalšie školské priestory na začiatok ďalšieho školského roka.

            Nový školský rok 2022/223 slávnostne otvoríme spoločným stretnutím všetkých tried v pondelok 5. septembra 2022 o 8:00 h na nádvorí školy. Po otvorení sa žiaci v sprievode triednych učiteľov presunú do svojich tried, kde bude prebiehať ďalší program.

            V prípade nepriaznivého počasia sa začne v jednotlivých triedach.

            Prajeme vám všetkým úspešný štart!

          • Školská jedáleň SOŠ J.A.Baťu opäť v prevádzke

          • Školská jedáleň SOŠ Jána Antonína Baťu na Námestí SNP je po rekonštrukcii opäť v prevádzke. Od pondelka 5.9.2022 bude možné prihlásiť sa na odber stravy. Preto na stránke www.gympe.sk zverejňujeme postup pri prihlasovaní stravníka a zápisné lístky.
            Upozorňujeme, že nový zápisný lístok musia priniesť všetci žiaci / stravníci, aj tí, ktorí sa v minulosti už v jedálni SOŠ stravovali.
             

          • Zmena ceny stravného

          • Od 1. júna 2022 sa mení mesačná cena stravného takto:

            11 – 15 roční žiaci:  26,00 EUR (20dní x 1,30 EUR za 1 obed)
            15 – 19 roční žiaci:  28,20 EUR (20 dní x 1,41 EUR za 1 obed)

            Bezlepková diéta:

            11 – 15 roční:  31,20 EUR (20 dní x 1,56 EUR za 1 obed)
            15 – 19 roční:  33,80 EUR (20 dní x 1,69 EUR za 1 obed)

            K  1.9.2022 je potrebné si podať prihlášku – zápisný lístok na stravovanie. Platí to pre žiakov všetkých ročníkov ( už  aj stravujúcich sa v školskej jedálni).

            Zápisné lístky si vytlačte z webovej  stránky školy. Vyplnené a podpísané doručte vedúcej školskej jedálne na SOŠ  Jána Antonína Baťu, nám. SNP 5 Partizánske. Zápisné lístky môžete odovzdávať od 15.8.2022

            Anetta Divékyová 
            vedúca ŠJ pri SOŠ v Partizánkskom

          • Kariérny deň

          • Úspech nie je kľúčom k šťastiu. Kľúčom k úspechu je šťastie. Ak milujete to, čo robíte, budete úspešní.

            – Albert Schweitzer –

            Jedným z hlavných pilierov školy ako inštitúcie, kde sa pracuje s mladými ľuďmi, je vytvárať čo najviac príležitostí. Objaviť svoj talent, dať priestor tvorivosti, nájsť to, v čom som dobrý, zistiť svoje silné a slabé stránky. Postupným odhaľovaním odpovedí na tieto otázky si môžu naši žiaci v budúcnosti jednoduchšie zvoliť či už kariéru, alebo štúdium na vysokej škole. Sebapoznaním.

            Lepšie raz zažiť ako stokrát počuť.

            Celkom výstižné a pravdivé tvrdenie. 25. mája 2022 sme zorganizovali kariérny deň pre žiakov prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia. Naším cieľom bolo sprostredkovať žiakom kontakt s pracovným prostredím v rôznych profesiách, získať prvotný obraz a skúsenosti s kariérnym svetom a trhom práce. Chceli sme, aby zažili deň plný inšpirácie a dobrodružstva. Naše pozvanie v ten deň prijali p. Dominika Kajanová - učiteľka, ktorá v súčasnosti pracuje ako cukrárka vo vlastnej firme, MVDr. Lukáš Stručka - veterinárny lekár, zamestnaný v ambulancii v Partizánskom a fotograf Jakub Kovalík. Všetci boli aj študentmi nášho gymnázia. Deti sa v tento deň stretli aj s ochranármi zo združenia NEPZ.  Počas štyroch workshopov zažili veľa praktického, videli zaujímavé videá a počuli mnoho informácii. Sme vďační za túto príležitosť a pevne veríme, že nás toto podujatie vzájomne obohatilo.  

            Máme veľkú nádej, že podujatie si svojim zameraním vytvorí pevné miesto v kaleidoskope akcií školy aj do budúcna.

            Reakcie niektorých žiakov a ďalčie fotografie z kriérneho dňa si môžete prečítať a pozrieť tu.

          • Webinár - Výber vysokej školy - VI. časť

          • Gymnázium Partizánske pozýva žiakov a rodičov na štvrté pokračovanie webinárov zameraných na výber vysokej školy, budúceho smerovania absolventov a výber povolania, tentokrát na oblasti Medicína.

            Tentokrát sa v online priestore stretneme s trojicou absolventaov Gymnázia - lekári Sabína Frljučkičová Peter Slivka, ktorých doplní študentka 5. ročníka Jesseniovej lekárskej fakulty UK Martin Patrícia Peškovičová.

            Webinár sa uskutoční vo pondelok 9. mája 2022 od 17:00 prostredníctvom Google Meet. Link na pripojenie nájdete v správe poslanej cez Edupage.

          • Rodičovské združenie

          • Pozývame vás na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu 20. apríla o 16. hodine popoludní v kmeňových učebniach jednotlivých tried. V prípade potreby kontaktujte triednych učiteľov. 

            Po rodičovskom združení sa koná stretnutie zástupcov tried v Rade rodičov (učebňa geografie, 17:00h) a po ňom sa uskutoční zasadnutie Rady školy (učebňa geografie, 18:00h)

          • Newsletter 01

          • Hoci od januára neprešlo veľa času, pre Gymnázium Partizánske to bolo obdobie zaujímavých a silných momentov. Viac sa dočítate v prvom čísle nášho "newslettru"

          • Webinár - Výber vysokej školy - V. časť

          • Gymnázium Partizánske pozýva žiakov a rodičov na štvrté pokračovanie webinárov zameraných na výber vysokej školy, budúceho smerovania absolventov a výber povolania, tentokrát na oblasti Právo.

            Tentokrát sa v online priestore stretneme s absolventkou Gymnázia Petrou Dobravskou, v súčasnosti študentkou Právnickej fakulty UK Praha. Webinár sa uskutoční vo strdu 6. apríla 2022 od 16:30 do 18:00 prostredníctvom Google Meet. Link na pripojenie nájdete v správe poslanej cez Edupage.

             

          • Webinár - Výber vysokej školy - IV. časť

          • Gymnázium Partizánske pozýva žiakov a rodičov na štvrté pokračovanie webinárov zameraných na výber vysokej školy, budúceho smerovania absolventov a výber povolania, tentokrát na oblasti Masmédiá - Žurnalistika - Fotografia.

            O svojom štúdiu na gymnáziu, výbere vysokej školy a uplatnenia sa na trhu práce prídu porozprávať naši bývalí študenti Dominika Píšťanská, Erik Rybanský a Jakub Kovalík. Online webinár sa uskutoční vo štvrtok 24. marca 2022 od 16:30 do 18:00 prostredníctvom Google Meet. Link na pripojenie nájdete v správe poslanej cez Edupage.

        • Aplikačná pomôcka pre podporu duševného zdravia
          • Aplikačná pomôcka pre podporu duševného zdravia

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Sme veľmi radi, že po vianočných prázdninách sa môžeme stretávať na vyučovaní v škole. Rozumieme, že dištančné vyučovanie nás od školskej reality mohlo oddialiť. Pokúsme sa navzájom uľahčiť si návrat do školy. Buďme otvorení k sebe navzájom, niekedy naozaj stačí veľmi málo.

            Veríme, že Vám k pokojnému návratu a zvládnutiu dní pred polročnou klasifikáciou dopomôže aj pár tipov, ktoré boli zverejnené na stránke Ministerstva školstva SR.